Solberga är en stadsdel i Älvsjö stadsdelsområde (som omfattar stadsdelarna; HerrängenLiseberg, Långbro, Långsjö, Solberga, Älvsjö*, och Örby Slott) inom Stockholms kommun.
(*läs mer om Älvsjö längst ner under rubriken Byggstart för nya Älvsjö centrum)

En hypermodern förort växer fram
Folkhemmet som vision lanserades i slutet av tjugotalet, men det var under rekordåren efter andra världskriget som de politiska reformerna tog fart. Solberga växte fram som en modern femtiotalsförort. De så kallade smalhusen, flerbostadshus med genomgående lägenheter och fönster åt båda håll, gjorde sitt intåg och markerade en ny tidsanda i arkitekturen.

Omgivningarna har utgjort en inspirationskälla för våra bostäder på Folkparksvägen, som fick sitt namn efter Södra Folkparken i början av seklet.

Läget
Solberga är en stadsdel i Älvsjö stadsdelsområde inom Stockholms kommun. Stadsmiljön är påtaglig i Solberga, men är av en annan karaktär än i city. Här har du gott om chanser att vila ögonen på vackert utplacerade statyer och gamla neonskyltar. Kvarteren är dessutom omgivna av grönområden och fina planteringar. Med våra nya lägenheter i Solberga har vi velat knyta an till de gamla idealen genom att skapa folkhemsnostalgi i modern tappning. Här förenas stil med bekvämlighet.

Fritid
I Solberga är det nära till det mesta, vare sig du längtar efter pulsen i city eller bara vill ta det lugnt. Flera grönområden och det vidsträckta Årstafältet lockar med naturupplevelser

I Solbergaskogen alldeles runt hörnet, finns en två kilometer lång kulturstig med ett mycket speciellt växt- och djurliv. Här kan du bland annat få se grodor, rådjur och orkidéer. En annan oas är den nya Prästparken med gammaldags blommor och köksväxter, träd och bärbuskar, porlande vattendrag och kvittrande fåglar

Varför inte dra ihop vännerna till en picknick i Långbro park? Bor du i markplan, är din egen uteplats förstås ett bekvämt alternativ. Blir sommardagen för varm, är det aldrig långt till ett svalkande dopp, oavsett om du föredrar några längder i bassängen på anrika Älvsjöbadet eller naturnära strandliv vid Långsjön.

Service och kommunikationer
Med sitt centrala läge är det snabbt och enkelt att ta sig till och från Solberga Torg. Härifrån tar du en kort promenad till Älvsjö pendeltågstation för att minuterna senare kliva av i hjärtat av Södermalm. Närmaste t-bana är Telefonplan på röda linjen. Åker du hellre buss, stannar flera linjer i stort sett utanför porten och kör dig bland annat till Älvsjö station, Telefonplan, Sergels torg, Hornstull eller Fridhemsplan.

I sann femtiotalsanda har du ett litet närcentrum alldeles utanför dörren. Vid Klacktorget kan du fylla matkorgen, njuta en nygräddad pizza eller gå till frisören. Ett större utbud av butiker, vårdcentral, apotek, bank, postcenter, bibliotek och mycket mer hittar du i närliggande Älvsjö Centrum.

Solberga är ett utmärkt val även för barnfamiljen. Du som har barn kan välja mellan ett flertal för- och grundskolor med olika pedagogiska inriktningar.

Solbergaskogen utgör ett mindre skogsområde i Solberga. Området består av berghällar med tall och blandskog men även fornlämningar. Det finns kulturstig (2 km) där man kan följa skyltar med information om fornlämningar i skogen och dess djur- och växtliv.

 

Meny